Toggle Navigation

 

Hladni ragu od oslića

začinjeno šafranom koji mu daje specifičnu notu

Plativoo
Priprema

Oslić očistiti i iseći na komade, začiniti solju i suvim biljnim začinom i ispržiti na ulju. Crni luk sitno iseckati, kao i papriku. Upržiti crni luk, dodati papriku, propržiti, pa naliti paradajz pireom, posoliti i dodati šafran. U nauljenu vatrostalnu posudu, naređati komade oslića i zaliti sosom. Preko jela naslagati kolutove limuna, pa peći na 200*C oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 500 g oslića
    • 1 glavica crnog luka
    • 250 g sveže paprike
    • 200 g paradajz pirea
    • prstohvat šafrana
    • so
    • 1 limun
    • maslinovo ulje