Toggle Navigation

 

Makarone sa artičokama i šniclom

Interesantna biljka koja može da se koristi u raznim oblicima što kuvana, što dinstana, kao salata, čaj ili začin. Jako je zdrava i veoma ukusna.

Plativoo
Priprema

Artičoke probariti u slanoj vodi, pa kada su kuvane ocediti i vodu sačuvati. Sitno iseckati crni luk i dinstati na malo ulja. Kada je luk dinstan dodati artičoke sečene na četvrtine, sitno seckani beli luk,  još malo dinstati pa dodati vegetu, biber i tečnost u kojoj su se artičoke kuvale. Dinstati dok sva tečnost ne ispari. Polovinu smese staviti u blender, dodati kiselu pavlaku i izblendati. Sos zatim sjediniti sa drugom polovinom artičoka i dodati sitno seckani peršun. Meso pržiti na ulju sa obe strane dok ne porumeni. Makarone obariti u slanoj vodi, ocediti i služiti sa sosom od artičoka posute parmezanom i šniclama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

maruska

Sastojci

    • 300 g makarona
    • 200 g artičoka
    • 3 glavice crnog luka
    • 1 glavica belog luka
    • 5 kašika kisele pavlake
    • 150 g parmezan sira
    • 4 šnicle
    • vegeta
    • biber
    • peršun
    • ulje