Toggle Navigation

 

Juneće šnicle sa špinovanim šećerom

Špinovanje podrazumeva sledeći postupak: staviti šećer u šerpu, zagrejati i stalno mešati dok se ne uprži i dobije zlatno žutu boju. Potom ga preliti vodom i kratko prokuvati.

Priprema

šnicle posoliti i pobiberiti. Zagrejati uje i ispeći šnicle uvaljane u brašno. Izvaditi ih sa strane i na istoj masnoći propržiti 2 kašike brašna. Začiniti, naliti vodom i kratko prokuvati sos. šećer upržiti dok ne dobije braon boju, preliti sa malo vode, kratko prokuvati i sipati u sos. Promešati, vratiti šnicle i kuvati uz povremeno dolivanje vode. Servirati jelo uz bareni krompir ili pire po želji.

recept by Tanja

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Natrijum - 283 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 141.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g junećih šnicli
    • 50 g brašna
    • 4 kašike ulja
    • 2 kašike šećera
    • voda
    • so
    • biber
    • muskatni oraščić
    • 4 veca barena krompira