Toggle Navigation

 

Moja pasticada

Malo zahtevna priprema, ali vredi truda. Meso je ukusno, mekano i sočno!

Plativoo
Priprema

Meso uveče špikovati malim komadima dimljene slanine, posoliti, premazati senfom i uljem i ostaviti u frizideru. Drugi dan, meso naglo propržiti na ulju da se zarumeni i uhvati korica. Izvaditi iz šerpe i na istom ulju dinstati u blenderu usitnjen crni luk, pa dodati usitnjen koren šargarepe i peršuna i na kraju beli luk. Kad se izdinstalo, nasuti malo vina i vode, vratiti meso, prodinstati, dodati paradajz sok, lovorov list i lagano dinstati oko 2 sata, uz povremeno dodavanje vina i vode. Na kraju dodati biber i ruzmarin.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 1 kg junetine/govedine u komadu
    • 1 kg crnog luka
    • 3 šargarepe
    • 2 peršuna
    • 5 cenova belog luka
    • 1 dl paradajz soka
    • 2 dl vode
    • senf
    • slanina
    • ulje
    • so
    • biber
    • ruzmarin