Toggle Navigation

 

musaka od patlidžana i mesa

Koristiti sveže sezonsko povrće do maksimuma...

Priprema

Patlidžan oljuštiti i iseći po dužini na tanke listove. Posoliti i ostaviti da odstoji, da bi pustio vodu kako bi se ubila gorčina patlidžana. Zatim se ocedi, uvalja u brašno i na malo ulja blago se proprži. Crni luk iseckati, a meso iseći na parčiće. Prodinstati meso i luk dok ne omekšaju. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. U nauljenu tepsiju ređati patlidžan, meso sa lukom, patlidžan i tako redom, s tim da se završi sa patlidžanom. Jelo se peče otprilike pola sata na 200*C. Kada je musaka gotovo pečena, preliti je jajima sa mlekom. Vratiti ponovo u rernu da se još malo zapeče.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • nadev:
    • preliv:
    • 2 bešamel sos:
    • 500 g mlevenog mesa
    • 2 vece glavice crnog luka
    • so
    • biber
    • 2 kašike ulja
    • 3 jajeta
    • 200 ml mleka