Toggle Navigation

 

Musaka sa pečenim paprikama i prosom

Veoma ukusna,lagana i drugačija musaka,na moj način,probajte je:))

Priprema

Pečene paprike oljuštiti, očistiti od semenki, oprati i ostaviti sa se ocede. Za paniranje izmutiti jaja sa malo začina. Svaku papriku valjati prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na ulju, stavljati na salvetu da se ocede od viška masnoće.  Za fil proso dobro oprati u više voda. Staviti 6 dl vode da provri. Kad provri ,vodu posoliti, staviti malo ulja i opran proso da se bari 15 min. Kada se skuva ocediti ga od viška vode, posoliti, pobiberiti, začiniti i sipati malo ulja. U tiganju na malo ulja propržiti izrendane šargarepe, sitno iseckan praziluk i mleveno belo meso. Dinstati 15 min i na kraju začiniti po ukusu. Vatrostalnu posudu malo nauljiti, pa složiti 4 ispohovane paprike. Na paprike staviti pola količine prosa, pa preko prosa pola količine izdinstanog mesa. Ponovo staviti četiri ispohovane paprike, drugi deo prosa, pa drugi deo prodinstanog mesa. Zavrsiti sa poslednje četiri ispohovane paprike. Izmutiti jaje sa kiselom pavlakom i mlekom i preliti preko musake. Pokriti je folijom i peći 30 min na 220*C. Nakon toga skloniti foliju i peći je još 15 min.Kada je musaka gotova, odgore izrendati kačkavalj i vratiti je na 5 min u isključenu rernu da se kačkavalj otopi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 12 pecenih paprika
    • 2 jaja
    • začin
    • 200 g prosa
    • 2 struka praziluka
    • 2 šargarepe
    • 400 g mlevenog belog mesa
    • so
    • biber
    • začin
    • ulje
    • 1 jaje
    • 2 dl kisele pavlake
    • 1dl mleka
    • 150 g kačkavalja