Toggle Navigation

 

Piletina „NS“

Ovaj obrok se odlikuje sadržajem belančevina iznad preporučenih vrednosti, pa se osobama sa oboljenjima bubrega preporučuje da usklade veličinu porcije prema preporukama dobijenim od strane lekara

Priprema

Pileće meso izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Na meso staviti list šunke, papriku i sir, a zatim urolovati. Peći na jednom delu zagrejanog ulja. Na drugu polovinu ulja staviti grašak, kukuruz šećerac i pirinač. Začiniti, promešati i servirati uz rolovano pileće meso.

Paprike možete peći u rerni ili na roštilju, prelivene maslinovim uljem najčešće sa belim lukom. Za pripremu salata od pečenih paprika najbolje su crvene, mesnate paprike. Odlične su u salatama ili kao dodatak nekom jelu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 385 g

Energetska vrednost porcije - 495 kcal

Natrijum - 695 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 95 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 192.5 g

Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal

Natrijum - 347.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 47.5 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 200 g crvene pečene paprike
    • 120 g trapista
    • 40 g praške šunke
    • 500 g barenog pirinča
    • 100 g graška iz konzerve
    • 100 g kukuruza šećerca
    • iz konzerve
    • 3 kašike ulja
    • so, biber