Toggle Navigation

 

Oslić na krompiru

Za dane posta odličan izbor.

Plativoo
Priprema

Isečemo češnjeve belog luka, a peršun sitno naseckamo. Glavice crnog luka isečemo na rezance. Krompire isečemo na krugove. Na zagrejanom ulju pržimo isečen crni luk. Posolimo i sipamo 100 ml vode. Izdinstani luk preručimo u posudu za pečenje. Na luk poređamo krugove krompira. Zatim preko krompira poređamo ribu. Posolimo, pobiberimo dodamo isečen beli luk i peršun. Nanesemo mešavinu začina i origano. Zatvorimo posudu aluminijumskom folijom. Pečemo 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • 600 g oslića
    • 3 oljuštena krompira
    • 2 glavice crnog luka
    • 4 cešnja belog luka
    • 1 kašika mešavine zacina
    • 1 kašika origana
    • ulje
    • so
    • peršun