Toggle Navigation

 

Paprikaš sa svinjskim mesom

Ako je paprikaš dovoljno gust, na kraju ne treba dodati brašno!

Priprema

Na ulju ispržiti sitno iseckan crni i beli luk, a onda dodati iseckano meso. Dinstati dok meso ne omekša 30%. Zatim ubaciti sok od paradajza, seckane paprike, posoliti, dodati lovorov list, naliti oko pola litra vode i ostaviti da se krčka. Pri kraju dodati mlevenu papriku i mešavinu začina. Kada je skroz gotovo, u posebnoj posudi razmutiti malo brašna i malo vode, izmešati i preliti preko paprikaša. Ostaviti jos 3 min na vatri, a onda skloniti. Služiti pire krompir kao prilog.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

djoleigi

Sastojci

    • 400 g seckanog svinjskog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 cen belog luka
    • 2 sveže paprike
    • 100 g soka od paradajza
    • mešavina začina
    • 1 kašika brašna
    • ulje
    • lovorov list
    • 1 kašicica crvene mlevene paprike