Toggle Navigation

 

Pasticio

Grčki specijalitet.

Priprema

Skuvati testeninu, ocediti je pa je sipati u vatrostalni sud. Promešati je sa umućenim belancima, maslinovim uljem i izdrobljenim sirom. Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati mleveno meso pa upržiti. Dodati i peršunov list, na kolutove isečenu šargarepu, sok od paradajza, so i origano. Upržiti desetak minuta pa sipati ravnomerno preko testenine. Napraviti bešamel sos: na ulju upržiti brašno pa mešajući dolivati mleko. Ukuvati na laganoj vatri pa ga skloniti. Sos posoliti i dodati mu žumanca. Promešati pa preliti meso i testeninu. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem pa peći oko pola sata na 200 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 250 g testenine (spiralne)
    • 80 g kravljeg sira
    • 3 belanceta
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 500 g mlevenog mesa
    • 1 šargarepa
    • 200 ml soka od paradajza
    • 1 kašika paršuna
    • origano
    • 100 ml ulja
    • 4 kašike brašna
    • 700 ml mleka
    • so
    • 3 žumanceta
    • 80 g parmezana