Toggle Navigation

 

Patlidžan sa dve vrste sira

kalorično ali veoma ukusno jelo

Priprema

Patlidžan iseći na krupnije kocke, posoliti i ostaviti da pusti gorak sok. Parmezan narendati, kao i edamer. Patlidžan kratko propržiti na maslinovom ulju, posoliti ga. Paradajz sos začiniti majčinom dušicom, biberom i peršunom. U nauljen vatrostalni sud, ređati patlidžan, paradajz sos, pa sireve, opet patlidžan...i tako dok se ne potroši materijal. Peći na 200*C oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 2 srednja patlidžana
    • 200 g edamer sira
    • 100 g parmezana
    • 2 dl paradajz sosa
    • so
    • 1 kašicica peršuna
    • 1 kašicica majčine dušice
    • biber