Toggle Navigation

 

Špargle u gril patlidžanu

Plavi patlidžan je biljka koja je dobra za zdarvlje srca jer sadrži znatne količine kalijuma, minerala koji pomaže u normalizaciji krvnog pritiska. Patlidžan sadrži biološki aktivne fitohemikalije

Priprema

Patlidžane iseći po dužini na tanke listove i grilovati na maslinovom ulju. špargle obariti. U sir dodati bosiljak, mentu i origano. Grilovane listove patlidžana premazati sirom, staviti špargle i urolovati. Servirati uz čeri paradajz i krišku integralnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 365 g

Energetska vrednost porcije - 320 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 182.5 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g patlidžana
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g špargli
    • 200 g sitnog sira
    • 400 g čeri paradajza
    • bosiljak
    • menta
    • origano
    • 200 g integralnog hleba