Toggle Navigation

 

Pilav sa suvim šljivama

drugačije...slano-slatko...ukusno

Priprema

Crni luk i slaninu iseckati sitno, pirinač oprati, a suve šljive staviti u toplu vodu da nabubre sat vremena. šargarepu sitno iseckati. Na ulju propržiti crni luk, dodati slaninu, proprziti pa dodati šargarepu. Dinstati par minuta pa dodati pirinač, promešati i naliti supom. Posoliti, začinit i dinstati dok pirinač ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati sitno isečene suve šljive. Kada sva supa ispari a pirinač omekša skloniti sa vatre i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 1 glavica crnog luka
    • 200 g slanine
    • 200 g šargarepe
    • 1 kocka za supu
    • ulje
    • so
    • biber
    • peršun