Toggle Navigation

 

Brzi sos od šampinjona

Brz i jednostavan za pripremu. Sos od šampinjona poslužite uz posna jela.

Priprema

Sitno iseckan crni luk propržiti na puteru.

Dodati šampinjone iseckane na listiće, začiniti i kuvati dok ne ispari sva tečnost.

Gustin razmutiti sa pavlakom za kuvanje, preliti preko šampinjona i kuvati dok se ne zgusne.

Dodati iseckan peršun, promešati i sipati u sosijeru.

Sos možete pored raznih jela poslužiti i uz slane gricklice.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 211 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 12 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 105.5 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g šampinjona
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kašika gustina
    • peršunov list
    • 1 kašika putera
    • dodatak za jelo
    • mleveni beli biber
    • so,
    • 100 ml pavlake za kuvanje