Toggle Navigation

 

Piletina u soja sosu

Malo egzotike na stolu....

Priprema

1. Soja sos, kečap, sirće, šećer i vodu sjediniti da se dobije gustina sosa. Staviti to u šerpu i pripremiti meso.

2. Pileće belo meso iseći na kaiševe, a potom ih uvaljati u gustin za kolače. Pazite da nema grudvica i propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa obe strane.

3. Kada porumeni, meso prebacite u šerpu sa sosom i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i kuvajte još 10 minuta dok meso ne upije skoro ceo sos. Pri kraju kuvanja probati sos i ako je potrebno dodati još malo začina po ukusu i želji.

4. Posebno skuvati pirinač i servirati uz piletinu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

jafi

Sastojci

    • 1 dl soja sosa
    • 1 dl kečapa
    • 1 dl jabukovog sirćeta
    • 4 kašike žutog šećera
    • 1 dl vode
    • 1 pilece belo meso
    • malo ulja
Ključne reči:
piletina soja sos gustin pirinac