Toggle Navigation

 

Pire od spanaća sa ćuretinom

Brzo i ukusno jelo od spanaća ali na drugi način, odnosno ovaj put sa mesom, jer uvek spanać spremam sa prženim jajima tako da sam sada odlučila da to promenim.

Plativoo
Priprema

Spanać otopiti i staviti na 3 kašike maslinovog ulja da se proprži, dodati brašno, promešati i naliti mleko da se dobije redja masa.  Ako je potrebno povećati količinu mleka.  Začiniti belim lukom i suvim biljnim začinom. Poklopiti i krčkati na tihoj vatri da se jelo zgusne i postane kašasto. U isto vreme u drugoj šerpi zagrejati ostatak ulja i staviti meso isečeno na manje komade da se malo proprži da požuti, dodati malo vode i poklopljeno dinstati dok ne omekša. U činijici izmešati smesu za krem supu sa pola čaše vode i gotovo meso preliti. Ostaviti da baci ključ da bi se sastojci sjedinili. Na sredinu plitkog tanjira staviti spanać, okolo dodati meso sa saftom I poslužiti toplo kao glavno jelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

snsnsnsn1

Sastojci

    • 400 g smrznutog spanaća
    • 2 kašike brašna
    • 1 kašicica suvog biljnog začina
    • 1 šolja mleka
    • 600 g ćuretine (belo meso)
    • 5 kašika maslinovog ulja
    • 1 kesica krem supe od pečuraka
Ključne reči:
spanac mleko beli luk curetina