Toggle Navigation

 

Podvarak

Podvarak je inače visokokalorična hrana ukoliko se sprema na način na koji su to radile naše bake. Ovaj podvarak je malo izmjenjen i prilagodjen zdravijem načinu ishrane.

Plativoo
Priprema

Isjeći kiseli kupus i poređati ga na dno tepsije. Nije potrebno stavljati nikakvu masnoću ispod kupusa. Po kupusu posuti rižu, koju prethodno nije potrebno kuvati. Preko riže dodati bilo koje meso, koje vam se nađe pri ruci, najčešće se koristi svinjsko pečenje, suvo meso, ali možete ubaciti bilo koje. Preko mesa ponovo staviti kiseli kupus pa zaliti vodom da ogrezne. Poklopiti tepsiju i staviti u zagrijanu rernu na 200*C. Kad počne da kuva sniziti temperaturu na 150*C i ostaviti da se lagano kuva (peče) oko 3,5 sata. Po želji dodati začin za kuvanje i biber. Poslužiti uz projice.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

240 min.

Autor:

ZoricaDjukic

Sastojci

    • 2 kg kiselog kupusa
    • 200 g riže
    • voda
    • biber