Toggle Navigation

 

Prolećna musaka

Uvek omiljeno jelo za ručak!

Priprema

Očistiti crni luk, iseckati, pa ga izdinstati sa 1/2kg mešanog mlevenog mesa u koje je dodato dosta bibera i malo paradajz soka. Patlidžan i tikvice iseći na kolutove, posoliti, da odstoji, iscediti, uvaljati u brašno i ispržiti na malo ulja. Gotovo posoliti i posuti sitno seckanim belim lukom. Očistiti i iseći na tanke kolutove 2-3 veća krompira. Umutiti 3 jaja sa malo mleka, 2-3 kašike milerama, so i origano. Posebno uzeti krišku od oko 200 g mladog sira. U pekač staviti sloj mesa pa sloj krompira, pa meso, patlidžan, pa posuti sirom, pa meso, tikvice i posuti sirom. Zadnji sloj je krompir. Sve zaliti umućenim jajima i mileramom. Staviti u prethodno ugrejanu rernu i peći na 200 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 3 glavice crnog luka
    • 3 cena belog luka
    • 1 patlidžan
    • 2 tikvice
    • 1 dl paradajz soka
    • origano
    • so
    • biber
    • ulje
    • 3 jaja
    • 1 dl mleka
    • 3 kašike pavlake
    • 200 g mladog sira