Toggle Navigation

 

Punjene bundevice

Sezona još traje pa je iskoristite.

Plativoo
Priprema

Očistimo bundevice od semena i unutrašnjost i spolja. U dublju posudu (šerpu) stavimo pola varjače masti, 2 glavice crnog luka (iseckanog), malo se proprži, pa dodamo meso, so, biber i mešamo da ne zagori. Kad je meso uprženo dodamo oprani pirinač i samo još malo izmešamo, dodamo crvenu mlevenu papriku i promešamo. U to dodajemo 2 jajeta, brzo izmešamo i fil je spreman. Punimo napravljenom smesom bundevice i stavljamo u dublju šerpu. Nalivamo sa slanom vodom i stavljamo celerovog lišća. Potom nalivamo paradajz sok da otprilike prekrije bundevice i stavljamo da se kuva. Gotovo je kad su bundevice omekšale. Gotovo jelo serviramo bez ikakve salate i priloga.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

takimaki

Sastojci

    • 1 veca šolja pirinča
    • 4 bundevice
    • 2 glavice crnog luka
    • 2 jajeta
    • so
    • biber
    • celerov list
    • 1 kašicica brašna
    • 1 kašicica crvene mlevene paprike
    • sok od paradajza.