Toggle Navigation

 

Slane palačinke sa pestom (bosiljkom)

Koliko me moje pamćenje služi i koliko mogu dopreti u prošlost (svoju), prva stvar koju sam naučila da kuvam/pečem su bile upravo palačinke. Doduše, ne slane nego slatke, ali u principu testo je isto, tj. razlika je samo u količini šećera (u korist slatkih palačinki), jer testo treba da bude neutralnog ukusa - ni slano, ni slatko. Naravno razlike su i u punjenju palačinki, ali to je već neka druga priča.

Priprema

Ako u testo dodajete pesto sos, najjednostavnije je kada imate već pripremljen domaći pesto sos ili kupovni pesto sos. U jeftinijoj i malo drugačijoj , ali isto tako dobroj varijanti možete umesto pesta staviti i samo sveži naseckani bosiljak i malo mlevenih oraha. Na kraju krajeva, možete u testo staviti i samo sitno iseckan svež bosiljak, bitno je da palačinke mirišu, iako malo gube na bogatstvu ukusa bez mlevenih oraha, badema ili nekih drugih orašastih plodova. Izmešajte sve sastojke za testo za palačinke i ispecite ih. Palačinke puniti iseckanim povrćem, mesom ili sirom. Moj izbor je seckani sveži paradajz, mozzarela i sitno iseckane mlade tikvice. Mogu se puniti i izmrvljenim feta sirom ili sitnim kozjim sirom koji se odlično slaže uz miris bosiljka. Nafilovane palačinke složiti u vatrostalnu posudu, posuti rendanim parmezanom i zapeći u rerni dok se sir ne zapeče, što je u rerni zagrejanoj na 220*C oko 15 minuta. http://www.kuvarancije.com/recepti/item/286-slane-pala%C4%8Dinke-sa-pestom

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

cicans

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 1 šolja mekog brašna
    • 1 šolja oštrog brašna
    • 1 šolja mleka
    • 1 šolja vode (količinu vode možete povećati ili smanjiti)
    • 3 kašike ulja (ili još bolje otopljenog putera)
    • 3 kašicice pesto sosa
    • malo soli