Toggle Navigation

 

Zapečene šnicle by Ivana

Super ručak

Plativoo
Priprema

šnicle rastanjiti, šampinjone iscekati na listiće, maldi luk iparadajz na kolutove, a kačkavalj izrendati. Na malo ulja propržiti šnicle sa obe strane, dok ne porumene a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom. Na msnoći u kojoj su se šnicle pekle isoržiti luk i šampinjone i začiniti po ukusu. šnicle prekriti sa dva listića pečenice, zatim staviti fil od šampinjona i na kraju dodati kolut paradajza. Preliti bešamel sosom, posuti kačkavaljem i staviti u rernu da se zapeku. Bešamel sos pripremiti po standardnom postupku.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

ivana pesic

Sastojci

    • 8 svinjskih šnicli
    • 300 g šampinjona
    • 1 veza mladog luka
    • 150 g pečenice
    • 150 g kačkavalja
    • 2 veca paradajza
    • biber
    • ulje
    • 100 g putera
    • 3 kadike brašna
    • 4 dl mleka