Toggle Navigation

 

Kiflice

Mekane, ukusne, priremaju se brzo :)

Priprema

U ciniju sipati brašnao, dodati kvasac, so, šeće, ulje, mleko, jaja i prašak za pecivo. Od tih sastojaka umesiti testo, srednje meko. Po potrebi dodati brašno u slucaju da je testo previse gnjecavo. Potom razvlačiti koru i početi sa formiranjem kiflica, pri čemu svaku kiflicu prethodno namažete margarinom, a potom uvijate. Redjati u pleh, namazati odozgo jajetom i posuti susamom. Po želji se odozgo mogu staviti kockice margarina. Testo peći na 200*C u prethodno zagrejanoj pećnici, oko 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Autor:

Maja Vujic

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 1 kvasac
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica šećera
    • 300 ml ulja
    • 400 ml mleka
    • 2 jaja
    • prašak za pecivo
Ključne reči: