Toggle Navigation

 

KROASANI

PREDIVNI

Priprema

Polovinu brašna staviti u vanglu, zatim dodati puter koji je stajao na sobnoj temeperaturi, šećer, jaja, malo soli, sok od limuna, izmrvljen kvasac, kiselu vodu i mlako mleko. Sve fino sjediniti, pa dodati preostalo brašno. Umesiti testo, staviti ga u kesu I u frižider 2 h na hlađenje. 200 g putera (na sobnoj temperaturi) podeliti na tri jednaka dela. To je potrebno za premazivanje razvijenog testa. Ohlađeno testo izvaditi iz frižidera i razviti ga tanko, naseckati po njemu oko 70 g putera, posuti sa 1 kesicom vanilin šećera, smotati u pismo, pokriti sa kesom i ostaviti 30 minuta u frizideru. Ovaj postupak ponoviti još dva puta. Zatim testo razviti tanko, iseći u trouglove pa na svaki trougao staviti kašičicu krema ili po kocku mlečne čokolade. Napravljene kroasane ostaviti 10 minuta u tepsiji, pa ih peći u zagrejanoj rerni na 200*C, 20 minuta. Čoko preliv: 300 g menaž čokolade otopiti na laganoj vatri. Kad je otopljena skloniti sa vatre, dodati 100 g putera, mešati dok se ne rastopi i sjedini sa čokoladom. Ostaviti da se prohladi. Zatim umakati kroasane u čoko fil. Kad se prvi sloj čokolade stegne umočiti još jednom u preliv. Ukrasiti sa belom čokoladom po želji. Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Sastojci

    • taco sosa
    • 600 g brašna
    • 300 ml mlake vode
    • 150 ml kisele vode
    • 50 g putera
    • 100 g šećera
    • 2 jaja
    • 50 g svežeg kvasca
    • sok od jednog limuna
    • cokoladni preliv:
    • premaz za testo:
    • 200 g putera
    • 3 vanilin šećera
    • bela cokolada za ukrašavanje
    • 300 g brašna tip 400 meko
    • 100 g putera
    • za ukrašavanje:
Ključne reči: