Toggle Navigation

 

Pita od pravljenih kora sa jabukama i cimetom...

Pita sa jabukama i cimetom

300 grama brasna tip 4002 kasike ulja1 kascica soli150 ml mlake vodeFil- 500 grama kisele rendane jabuke pola kesice cimeta 3 - 4 kasike seceraPriprema- U brasno dodati mlaku vodu, so i zamesiti testo. Dobro to izradite rukama dok ne postane glatko testo i podeliti na dva dela tj lopte. Sto pospite brašnom, testo stavite u sredinu i oklagijom ga malo izvaljajte debljine 1 cm i namazati uljem i ostaviti da odstoji oko 20 - 30 min da se odmori. Testo malo razvalicte rukama zatim rukama sa svih strana od sredine prema vani razvucite dok ne postane sasvim providno. Na jedan rub stavite pripremljenog nadeva i malo ulja i i savijte do pola, takodje i drugi deo ruba staviti nadev i malo ulja i saviti do pola. Pripremljene stavite u namašćenu tepsiju za pečenje.Kad se ispece tj porumeni pospite secerom u prahu..
Ključne reči: