Toggle Navigation

 

Punjene korpice

Za poneti

Plativoo
Ocistimo krompir i iseckamo ga na sitne kockice, stavimo da se bari zajedno sa sargarepom, graskom i posolimo. Ostavimo da se kuva. Posebno obarimo 2 jajeta. Narendamo sir i jaja u posebne cinijice i ostavimo sa strane.Razvijamo lisnato testo i vadimo ga sa casom. Pola ostavljamo cele krugove, a drugu polovinu vadimo iz tih krugova sa malom casicom kruzice. Redjamo jedan na drugi do zeljene visine, a lepimo ih pomocu izmucenog jajeta. I tako dok imamo testa. Stavljamo da se pece i ne otvaramo rernu dok nije gotovo. Kada je gotovo vadimo ih i stavimo da se hlade.Sastojke koje smo kuvali procedimo ohladimo izmesamo sa pavlakom i punimo korpice. Kao ukras su rendana barena jaja, na drugo sir, a na trece malo mandarine, radi ukrasa. kolutice sargarepe i celerov list.
Ključne reči: