Toggle Navigation

 

Susam pogača

Ovaj recept sam pronašla u jednom kuvaru, napravila i evo kako mi je ispalo.

Priprema

Rastvorite kvasac u mlakom, zaslađenom mleku i ostavite da nadođe. Potom ga preručite u brašno i sa ostalim sastojcima umesite glatko testo. Ostavite testo da odstoji pola sata, a potom ga podelite na manje delove i od svakog oblikujte loptice. Od dve-tri loptice oblikujte valjke i vežite ih u čvor. Ređajte prvo loptice u podmazanu i brašnom posutu tepsiju, a ododzgo rasporedite one vezane u čvor. Odtavite da odstoji sat do sat i po u tepsiji, pospite susamom. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni dok ne porumeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Ljubinje

Sastojci

    • 100 ml mleka
    • 1 svež kvasac
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašika soli
    • 200 ml jogurta
    • 50 ml ulja
    • 50 ml mineralne vode
    • 800 g brašna
    • 1 belance
    • žuti grejpfrut
    • 1 žumance
    • susam
Ključne reči: