Toggle Navigation

 

Afrika torta

Neobična jer je smesa za kore i fil potpuno ista, samo kada se napravi, jedan deo ide na hladjenje, drugi na pečenje. Takodje ovo je torta koja se pravi bez grama brašna, a ono što preovladava jeste čokolada.

Priprema

1 smesa: Mutiti 18 belanjaka (belanaca), 1/2 kg šećera, i dodati 600 g čokolade.

2 smesa: Mutiti 18 žumanjaka (žumanaca), 2 margarina (500 g) i 300 g mlevenog keksa (plazme).

Sve sastojke sjediniti da se dobije homogena smesa. Smesu odvojiti na dva dela. Od jednog dela ispeći 4 biskvita (kore) u rerni na 200*C. U posebnoj posudi umutiti 1/2 l tečnog šlaga (slatka pavlaka za kolače). Kad se biskvit ohladi, slagati biskvit, fil, šlag, pa opet biskivit, fil, šlag...sve do kraja. Na slici je lepo prikazan postupak kako gotova torta treba da izgleda.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

20

Autor:

Jovana68

Sastojci

    • 18 jaja
    • 500 g šećera
    • 600 g čokolade za kuvanje
    • 500 g margarina
    • 300 g mlevenog (plazma) keksa
    • 500 ml slatke pavlake za kolače ili tečnog šlaga