Toggle Navigation

 

Banana split torta

Banane u čokoladi

Priprema

Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer,j edno po jedno žumance, pa mutiti da se dobije gusta smesa. Pomešati lešnike, brašno i prašak za pecivo i  pažljivo dodati smesi od jaja. Smesu izliti u veći pleh i sušiti u rerni zagrejanoj na 150*C oko sat vremena. Napraviti dve takve kore. Pomešati brašno, puding i vanilu sa malo mleka. Ostatak mleka zakuvati sa šećerom (količina po želji) i u kipuće dodati puding. Fil ohladiti uz povremeno mešanje. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding sobne temperature. Na tacnu staviti jednu koru, namazati polovinom fila, prekriti drugom korom i ostatkom fila. Banane uzdužno preseći na pola, pa ih "provući" kroz sok od limuna. Poslagati ih preko fila i bogato zaliti pripremljenom glazurom od čokolade. Ohladiti i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom sa kremfiksom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 5 jaja
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika mlevenih pečenih lešnika
    • 1 kašika brašna
    • 1 l mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 4 kašike brašna
    • 2 kesice vanil-šecera
    • 250 g putera
    • 2 kašike šećera u prahu
    • 120 g gorke čokolade
    • 80 g putera
    • 8 kašika slatke pavlake
    • 6 banana
    • 400 ml slatke pavlake
    • 2 kremfiksa
    • sok od jednog limuna