Toggle Navigation

 

Dalmatino kolač

fini slatki kolač sa dva biskvita

Plativoo
Priprema

Umutiti sastojke za oba biskvita (beli i tamni). Tepsiju premazati uljem, posuti brašnom i naizmenično stavljati belu i tamnu smesu za biskvit. Peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 45 minuta. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil-šećera i vrućim preliti preko pečenog biskvita za kolač. Skuvati mleko, dodati šećer i kad provri dodati razmućen puding od čokolade. Puding ohladiti i dodati penasto umućen puter. Fil ohladiti i premazati ga preko dobro ohlađenog biskvita. Dalmatino kolač dekorisati šlagom, ohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 10 belanaca
    • 10 kašika šećera
    • 10 kašika oštrog brašna
    • 3 kašike ulja
    • 10 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • 3 kašike kakaa
    • 10 kašika brašna
    • 200 ml mleka
    • 3 kašike ulja
    • 500 ml mleka
    • 5 kašika šećera
    • 2 vanil-šecera
    • 1 l mleka
    • 15 kašika šećera
    • 3 pudinga od cokolade
    • 250 g putera