Toggle Navigation

 

Eurokrem torta

Ukusna torta

Plativoo
Priprema

Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i na kraju sirće. Pleh obložiti papirom za pečenje pa peći jedan sat na 120 stepeni. U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer. U ostatak razmutiti puding, dodati umućena žumanca i ukuvati u provrelom mleku. Ohladiti. U hladan krem umutiti razrađen margarin. Umutiti šlag krem pa pomešati zajedno sa filom. Krem podeliti na dva dela. U jedan deo staviti čokoladu u prahu i mleveni keks a drugi ostaje žut. Koru premazati eurokremom, staviti crni pa žuti fil. Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

80 min.

Sastojci

    • 5 belanaca
    • 15 kašika šećera
    • 150 g eurokrema za premazivanje kore
    • 6 dl mleka
    • 5 žumanaca
    • 2 pudinga od vanile
    • 150 g šećera
    • margarin
    • 2 šlag krema od vanile
    • 100 g čokolade u prahu
    • 150 g mlevenog keksa
    • 2 dl slatke pavlake