Toggle Navigation

 

Kinder torta sa plazma keksom

Predivna i kremasta torta

Priprema

Kora : Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer, brašno i lešnike. Sjediniti fino smesu, sipati u podmazan pleh i peći na 200*C 20 minuta. Pečenu koru premazati eurokremom. Fil: Umutiti žumanca sa pudingom i gustinom u 100 ml mleka. Preostalo mleko staviti da se zagreje. U kipuće mleko, dodati smesu sa pudingom, gustinom i žumancima i kuvati 3 minuta na tihoj vatri. Skloniti sa šporeta i ohladiti. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela: u jedan deo dodati 100 g istopljene čokolade za kuvanje. Filovati sledećim redosledom: kora, crni fil, odozgo poređati 150 g plazma keksa, prethodno namočenog u mleko, pa odozgo žuti fil, preko crni fil, pa opet plazma keks, odozgo žuti fil, preko crni fil. Celu tortu premazati umućenim šlagom. Ostaviti da se stegne, pa služiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 7 belanaca
    • 7 kašika šećera
    • 3 kašike lešnika mlevenih
    • 3 kašike brašna
    • 150 g eurokrema (za premazivanje kore)
    • 1 l mleka
    • 7 žumanaca
    • 150 g šećera u prahu
    • 80 g pudinga od vanile
    • 3 ravne kašike gustina
    • 200 g margarina
    • 100 g čokolade za kuvanje
    • 300 g plazma keksa (celog)
    • 200 g šlaga
Ključne reči:
belanca žumanca puding lešnici keks