Toggle Navigation

 

Kolač sa sirom

Savršena poslastica...

Priprema

Belanca odvojiti od žumanaca. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti sa mućenjem. Lagano sipati ulje i vodu, a na kraju dodati mešavinu brašna, kakao praha i praška za pecivo. Umućenu smesu sipati u podmazan pleh. Dobro izmešati sir, prašak za puding i šećer, pa pomoću kuvarskog šprica praviti horizontalne i vertikalne linije po smesi u plehu. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 5 jaja
    • 180 g šećera
    • 125 ml ulja
    • 125 ml vode
    • 220 g brašna
    • 3 kašike kakao praha
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 500 g švapskog neslanog sira
    • 1 kesica pudinga od vanile
    • 100 g šećera
Ključne reči:
belanca žumanca kakao sir