Toggle Navigation

 

Ledena bomba

Uživajte u ovoj ledenoj poslastici!

Plativoo
Priprema

Umutiti belanca sa šećerom i kada se dobro umuti, dodati žumanca i ulje. Okrugli pleh obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći na 190 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije finu žutu boju. Koru podeliti na 2 dela, da se dobiju dve kore. Obložiti okrugli kalup folijom. Ušuškati jednu koru. Skuvati pudinge u mleku sa šećerom. Ostaviti da se ohladi. U ohladjen krem umutiti margarin. Dodati žele bombone, iseckane orahe i oceđeno suvo grožđe. Dodati i izlomljenu drugu koru. Smesu sipati u kalup. Poravnati. Poredjati keks preko torte i ostaviti najmanje dva sata na hladnom da odstoji. Pripremiti tacnu i prevrnuti tortu. Rastopiti čokoladu sa uljem i preliti preko torte.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 10 jaja
    • 10 kašika šećera
    • 10 kašika brašna
    • 1 l mleka
    • 10 kašika šećera
    • 2 pudinga od cokolade
    • 200 g margarina
    • 100 g seckanih žele bombona
    • 100 g suvog grožđa potopljenih u rum
    • 100 g seckanih oraha
    • 150 g keksa
    • 200 g čokolade
    • 4 kašike ulja