Toggle Navigation

 

Najlepša čokoladna torta

Torta je veoma izdašna i pogodna je za velika slavlja. A ukus... Jednostavno fenomenalan!

Priprema

Kora: Belanca penasto umutiti sa šećerom. Kada se dobije čvrst sneg, dodati keks, kakao, brašno i lagano varjačom promešati da se sjedini. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa šećerom. Dok je još vruće, ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Fil drugi: Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati fil od žumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kašiku po kašiku, sve vreme muteći fil sa čokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 g šlag krema sa dve čaše mineralne vode. Filovati kora - fil - šlag. Ukrasiti tortu po želji rendanom crno belom čokoladom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

80 min.

Sastojci

    • 6 belanaca
    • 5 kašika šećera
    • 6 kašika mlevenog keksa
    • 3 kašike kakaa
    • 1 kašika brašna
    • 4 pudinga od cokolade
    • 1 l mleka
    • 5 kašika šećera
    • 400 g čokolade
    • 18 žumanaca
    • 10 kašika šećera
    • margarin
    • 200 g šećera u prahu