Toggle Navigation

 

Penasta torta od jagoda

Uživaćete u svakom zalogaju:))

Plativoo
Priprema

Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 100 g šećera. Zatim dodati prašak za puding, polako smesu sjediniti kašikom, pa izliti u pleh (35x25) obložen papirom i peći koru na 180*C oko 20min. Na isti način napraviti još dve kore.  Za fil 1 staviti oprane i iseckane jagode sa šećerom i 2dl soka da se kuvaju 5min. U ostatak soka (3dl) razmutiti puding, pa ga skuvati u kuvanim jagodama. Ostaviti fil da se oladi. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa je sjediniti sa ohladjenim filom.  Za fil 2 staviti 8dl mleka da provri sa šećerom, a sa ostatakom mleka (2dl) izmutiti žumanca i prašak za puding, pa ovu smesu zakuvati u vrelo mleko. Ostaviti da se fil ohladi, pa ga umutiti sa prethodno umućenim margarinom. Filovati tortu sladećim redom: kora,fil 1, fil 2, ponoviti postupak, kora 3. Celu tortu premazati filom 1, pa tortu dekorisati sa umućenom slatkom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 18 belanaca
    • 300 g šećera
    • 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake.
    • 500 g jagoda
    • 100 g šećera
    • 500 ml soka od jagode
    • 3 pudinga od jagode
    • 300 ml slatke pavlake.
    • 18 žumanaca
    • 200 g šećera
    • 1 l mleka
    • 3 pudinga od vanile
    • 250 g margarina
    • 300 ml slatke pavlake.