Toggle Navigation

 

Puslica torta

Veoma ukusna torta.

Plativoo
Priprema

Kora: Umutiti 4 belanca sa 200 g šećera i kašikom vinskog sirćeta. Smesu naliti u pleh pokriven papirom za pečenje i peći (odnosno sušiti koru) koru na 100 stepeni 60 minuta. Postupak ponoviti još dva puta tako da se dobiju 3 kore. Fil: Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. U umućenu smesu dodati pola litra mleka i kuvati dok smesa ne postane gusta a zatim skloniti sa šporeta. Dodati mlevene orahe, promešati i ostaviti da se ohladi. Posebno umuti 6 žumanca sa 250 g šećera u prahu, dodati penasto umućen margarin, a zatim sjediniti sa ohlađenom smesom od oraha i  sve umutiti mikserom da se dobije fil. Umutiti 4 šlag krema od vanile sa pola litra mleka. Prvu koru premazati filom, naneti šlag,  zatim staviti drugu koru, pa fil i šlag i na kraju staviti treću koru premazati je filom i šlagom.  Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom i ohladiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

radicabp

Sastojci

    • 12 belanaca
    • 600 g šećera
    • 3 kašike vinskog sirćeta
    • 1l mleka
    • 12 žumanaca
    • 250 g margarina
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika brašna
    • 300 g mlevenih oraha
    • 250 g šecera u prehu
    • 4 šlag krema od vanile