Toggle Navigation

 

Torta sa čokoladnim ananasom

Ova torta je pravljena za moj 25. rodjendan.

Priprema

Priprema: Umutiti dobro 5 belanaca sa 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati puding od čokolade i promešati kašikom. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 190 stepeni oko 15 minuta. Napraviti 3 takve kore.

Odvojiti malo mleka. Ostatak staviti da se kuva zajedno sa šećerom. Pomešati odvojeno mleko sa pudinzima od vanile i žumancima. Dobro sjediniti masu da ne bude grudvica. Sipati u ključalo mleko i mešati do željene gustine. Ohladjen krem pomešati sa razradjenim margarinom.

Istopiti čokoladu na tihoj vatri. Procediti ananas. Sačuvati sok. Odvojiti ananas iz cediljke i staviti u činiju. Preliti otopljenom čokoladom i promešati da se ananas obuče u čokoladu.

Filovati: kora - žuti fil - ananas u čokoladi i tako dok se ne utroši sav pripremljeni materijal. Umutiti šlag sa sokom od ananasa i premazati tortu i po želji ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 15 belanaca
    • 15 kašika šećera
    • 3 kesice pudinga od čokolade
    • 15 žumanaca
    • 1 l mleka
    • 4 pudinga od vanile
    • 10 kašika šećera
    • 250 g margarina
    • 300 g čokolade za kuvanje
    • sok od ananasa iz konzerve\n
    • 250 g šlaga