Toggle Navigation

 

Vanilice sa cimetom

Stari recept za vanilice koje se prave s ljubavlju...

Plativoo
Priprema

Dobro izmutiti mast sa šećerom, jajetom, žumancima i pavlakom da bude penasto. Dodati vanil-šećer, cimet, brašno i prašak za pecivo. Umesiti testo koje treba biti meko. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo na debljinu oko 0,5 cm. i modlicom vaditi  vanilice (možete koristiti i malu čašu). Vanilice peći na 200*C oko 15 minuta. Ohlađene vanilice filovati pekmezom od kajsije i posuti šećerom u prahu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 250 g šećera
    • 250 g masti
    • 1 kisela pavlaka
    • 1 celo jaje
    • 2 žumanceta
    • 1 vanil-šecer
    • 1 kesica cimeta
    • 1 prašak prašak za pecivo