Toggle Navigation

 

Rolat sa mentom

Osvežavajuće predjelo

Priprema

U jednoj posudi sa malo soli umutiti belanca. U drugoj posudi umutiti žumanca sa malo soli, dodati pavlaku, ulje ,mentu i umutiti. Dodati kačkavalj, prašak za pecivo i brašno i sjediniti. Na kraju dodati belanca i lagano promešati. Peći na 180*  oko 15 minuta. Gotovu koru umotati u vlažnu krpu i urolati. Ostaviti da se hladi. Pečenicu, šunku, kačkavalj,  mladi luk iseckati na kockice, pomešati sa krem sirom i dodati mentu. Ukoliko se koristi sveža menta, staviti je u manjoj količini jer ima intenzivniji i ukus i miris. Odmotati pađljivo koru iz pamučne krpe i polako nafilovati pa je ponovo umotati i rolat ostaviti da se hladi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 215 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 74 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 37 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 107.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 18.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

0

Sastojci

    • 3 jaja
    • 1 kisela pavlaka
    • 1 šolja ulja
    • 6 kašika brašna
    • 50 g rendanog kačkavalja
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • malo mente
    • so
    • 400 g krem sira
    • 50 g pečenice
    • 50 g šunke
    • 50 g kačkavalja
    • 1 veza mladog luka
    • malo mente