Toggle Navigation

 

Slana torta

Umućena belanca dodajte pažljivo u smesu i promešajte varjačom, nikako mikserom, jer će u protivnom kora koju budete pekli biti izuzetno tvrda i neće narasti.

Priprema

Koru pripremiti tako što se belanca i žumanca odvoje u dve posude. Belanca umutiti u čvrst sneg, a u žumanca dodati brašno, prašak za pecivo, pavlaku i so. Umutiti dobro masu i sjediniti sa umućenim belancima, ali ne mikserom već varjačom. U pripremljenu tepsiju sipati smesu i staviti da se peče 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Prašku šunku, jaja i krastavce narendati i pomešati sa kajmakom. Pečenu i ohlađenu koru premazati pavlakom, rasporediti fil i preko narendati sir. Slanu tortu ohladiti, iseći i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 312 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 110 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Natrijum - 156 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba - 0

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 5 jaja
    • 3 kašike brašna
    • 100 g kisele pavlake
    • so
    • 3 kuvana jajeta
    • 100 g kiselih krastavaca
    • 200 g trapista
    • 200 g praške šunke
    • 200 g kajmaka
    • 100 g kisele pavlake