Toggle Navigation

 

Salata od pasulja by Ana

Salata može da posluži i kao samostalan obrok, koji se služi uz hleb.

Priprema

Izručiti pasulj iz konzerve i dobro ga procediti. Papriku i luk iseći na rebarca. Paradajz iseckati na kockice. Sastojke staviti u činiju, posoliti, pobibertiti i po ukusu dodati crvenu, tucanu papriku. Preliti maslinovim uljem i sirćetom. Salatu dobro izmešati i servirati u činiju ukrašenu maslinama i peršunovim listom. Luk se u salatu može dodati kao svež ili se prethodno propržiti na malo ulja. Umesto konzerviranog pasulja može se upotrebiti i kuvani crveni pasulj.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 250 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 2 glavice crnog luka
    • 1 paradajz
    • 1 paprika babura
    • masline
    • peršunov list
    • maslinovo ulje
    • sirće
    • so
    • biber