Toggle Navigation

 

Čorba od crvenog pasulja

Prilikom pripreme obroka upotrebljen je konzervisan pasulj koji ima puno prednosti – bržu pripremu, mali gubitak hranljive vrednosti i duži rok upotrebe u odnosu na uobičajeno kuvani pasulj. Mana mu je, kao i ostaloj konzervisanoj hrani, visok sadržaj kuhinjske soli, te bi pasulj trebalo isprati vodom pre pripreme.

Priprema

Crveni luk prodinstati na maslinovom ulju, a zatim dodati iseckanu ljutu papričicu.

Kratko propržiti pa dodati crveni pasulj, paradajz pelat, posoliti, pobiberiti i preliti vodom. Kuvati čorbu oko pola sata.

Čorbu posuti iseckanim peršunom i servirati.

Čorbu od crvenog pasulja poslužiti kao toplo predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 308 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 154 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 1 glavica crvenog luka
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 400 g paradajz pelata
    • peršunov list
    • 1 ljuta papričica
    • so,
    • biber