Toggle Navigation

 

Topli punč

Umesto ekstrakta vanile, može se koristiti šipka vanile. Najviše arome će dati ukoliko se stavi i zakuva zajedno sa mlekom ili ako se šipka nožem podeli na dva dela i izvade semenke koje se upotrebe za izradu jela (najčešće poslastice). Vanila se može izvaditi, oprati i osušiti i sačuvati u zatvorenoj posudi ili u šećeru do sledeće upotrebe.

Priprema

U šerpu staviti crni čaj, sok od pomorandže, smeđ…i šećer, vanil-šećer i štapić cimeta.

Kuvati dok ne proključa, sipati crveno vino i kuvati još par minuta.

Punč rasporediti u čaše, u svaku dodati malo ruma i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 7 mg

Masti (%) - 1 %

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 1 %

Ugljeni hidrati (%) - 98 %

Vlakna - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Vreme pripreme - 15 min.

Broj osoba - 4

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Natrijum - 3.5 mg

Masti (%) - 0.5 %

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 0.5 %

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 0 g

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Vreme pripreme - 7.5 min.

Broj osoba - 2

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 štapić cimeta
    • 200 ml kuvanog crnog čaja
    • 200 ml crvenog vina
    • 20 ml ruma
    • sok od dve pomorandže
    • 2 kašičice smeđeg šećera
    • 1 vanil šećer