Toggle Navigation

 

Frape od banana

Sazrevanje banana može se ubrzati stavljanjem plodova u papirne vreće. Zrele banane se mogu držati u frižideru do dve nedelje da zadrže svežinu.

Priprema

U blender staviti iseckanu bananu, smeŒđi i vanil-šećer, mleko i izmrvljeni led i izmiksati.

Frape sipati u duboku čašu dekorisanu čokoladnim prelivom, ukrasiti kolutovima banane i poslužiti hladno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 10 mg

Ugljeni hidrati - 89 g

Ugljeni hidrati (%) - 83 %

Natrijum - 152 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 3.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Ugljeni hidrati - 44.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 41.5 %

Natrijum - 76 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

1

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml mleka
    • 1 banana
    • 1 kesica vanil-šecera
    • 50 g smeđi šećer
    • izmrvljeni led
    • čokoladni preliv