Toggle Navigation

 

Frape od jagoda sa medom

Jagode su najpopularnija vrsta jagodičastog voća u svetu. Postoji ogroman broj varijeteta ovog mirisnog voća velike slasti, koji se razlikuju po ukusu, veličini, teksturi, otpornosti i drugim karakteristikama. Dostupne su, praktično, tokom čitave godine. Jagode su najukusnije i najviše ih ima od aprila do jula. 

Plativoo
Priprema

Jagode preliti sokom od pomorandže, staviti u blender i usitniti. Dodati šećer, vanil šećer i med i vratiti u blender da se svi satojci umute. Tokom mućenja dodavati mleko. Gotov frape sipati u čaše i ukrasiti šlagom i komadima jagoda. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 275 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Masti - 2 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 81 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 137.5 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Masti - 1 g

Masti (%) - 4 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g jagoda
    • 500 ml mleka
    • nekoliko piškota
    • 50 g šećera
    • 1 vanil šećer
    • 3 kašike meda
Ključne reči:
jagode med mleko šecer