Toggle Navigation

 

Krem torta sa jagodama

Jagode su veoma osetljivo voće. Zato ih operite neposredno pre nego što ćete ih poslužiti ili iskoristiti za pripremu poslastice. Ne odstranjujte ni zelenu kapicu i peteljku, sve dok niste pažljivo oprali i posušili voće. Ovaj postupak će sprečiti da jagoda apsorbije vodu što može pokvariti ukus i teksturu voća.

Priprema

Mleveni keks pomešati sa sokom od pomorandže i rasporediti po kalupu. Umutiti pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu i vanil-šećer. Dodati polovinu iseckanih jagoda i lagano promešati. Sipati fil na koru, preko staviti ostatak jagoda isečenih na polovine i ostaviti da se ohladi. Tortu servirati i ukrasiti.
Slobodno uživajte u ovoj dobro izbalansiranoj poslastici, ali ne zaboravite da ukupni energetski unos u toku dana, mora da odgovara vašim energetskim potrebama, ali i energetskoj potrošnji. Preporuke glase: minimum 30 minuta umerene fizičke aktivnosti svakog dana.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 240 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 76 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 47.5 g

Energetska vrednost porcije - 67.5 kcal

Natrijum - 120 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 6 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g mlevenog keksa
    • 250 ml soka od pomorandže
    • 500 g jagoda
    • 300 g sitnog sira od obranog mleka
    • 300 ml biljne pavlake
    • 200 g šećera u prahu
    • vanil-šecer