Toggle Navigation

 

Kapućino torta sa sirom

Često se umesto pečene kore za tortu, kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom, šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je jednostavna i brza a poslastica ukusna.

Priprema

U činiji pomešati mleveni keks, skuvanu i ohlađenu kafu i margarin. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da se stegne. Želatin razmutiti u kapućinu i ostaviti da odstoji. Umutiti biljnu pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu i pripremljen želatin. Promešati i sipati krem preko keksa. Posuti iseckanim lešnikom i dobro ohladiti. Servirati kapućno tortu sa sirom i po želji preliti čokoladnim topingom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 283 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 42.5 g

Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal

Natrijum - 141.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g mlevenog keksa
    • 150 ml skuvane kafe
    • 50 g margarina
    • 300 g sitnog sira od obranog mleka
    • 200 ml kapućina
    • 2 kesice želatina
    • 100 g šećera u prahu
    • 200 ml biljne pavlake
    • 100 g iseckanog lešnika