Toggle Navigation

 

Medeni mafini

Slatkoća rogača čini da je odlična zamena za kakao ali i za kafu. Osim što ga možete koristiti kao zamenu za čokoladu u receptima za kolače, s mlevenim rogačem možete napraviti i štrudle nalik onima sa orahom.

Priprema

Rernu zagrejati na 200*C.

U posudu staviti brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i rogač. Promešati i dodati ostale sastojke.

Dobro sjediniti masu i razliti u nauljen i pobrašnjen kalup za 12 mafina.

Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok ne dobiju svetlosmeđu boju.

 

Ovaj medeni mafin neće pokvariti vašu liniju; ali samo ukoliko se zadržite na jednom komadu i ne zaboravite da je i svakodnevna fizička aktivnost deo zdravog načina života.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 160 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 33 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 80 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 16.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g brašna
    • 75 g zobenih pahuljica
    • 1 kašicica sode bikarbone
    • 2 banane
    • 1 jaje
    • 75 g putera
    • 50 g smedeg šecera
    • 175 g tecne surutke
    • 3 kašike meda
    • 5 g praška za pecivo
    • rogača u prahu