Toggle Navigation

 

Bosiljak bruskete

U Italiji se bruskete služe kao predjelo. Postoji puno interesantnih i različitih nadeva, ali klasičan nadev je sa svežim paradajzom.

Plativoo
Priprema

Hleb iseći na tanke kriške, premazati pesto sosom, staviti kolutove mocarele i čeri paradajza i kratko zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Natrijum - 1175 mg

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 117.5 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 587.5 mg

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog hleba
    • 200 g čeri paradajza
    • 200 g mocarele
    • 40 g pesto sosa
    • bosiljak