Toggle Navigation

 

Kockice od crnog tost hleba

Originalni, grčki feta sir se pravi od mešavine ovčijeg i kozijeg mleka. Na našem tržištu najčešće možete kupiti feta sireve pravljene od kravljeg mleka. Feta ima čvrstu i glatku teksturu i snežno belu boju, odličnog je ukusa i mirisa.

Priprema

Paradajz i feta sir iseckati, staviti u blender i izmiksati.

Na tost staviti list praške šunke, premazati namazom od fete i paradajza, opet staviti prašku šunku i poklopiti tostom.

Ostaviti u frižider da se stegne, a zatim iseći na manje kocke i servirati na tanjir.

Posuti iseckanim peršunovim listom. Kockice od crnog tost hleba poslužiti kao hladno predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 799 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 44 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 112.5 kcal

Natrijum - 399.5 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g crnog tost hleba
    • 120 g praške šunke
    • 400 g feta sira
    • peršunov list
    • 300 g paradajz pelata
    • 400 g feta sira